Tankar & Funderingar

Känner mig kränkt efter operationen

2009-03-29 03:45 #0 av: Telefonkontakt

Jag blev ju opererad för gallsten den 17e mars som ni kanske minns..

Jag har ett problem. Jag känner ingen tillit till kirurgen längre!

Efter jag vaknat upp och skulle gå hem så frågade jag "har jag några stygn" som svar fick jag "nej, de tär bara tejpat, inga stygn alls" Och vad tro ni att jag hittar?! 2 stygn! Har säkert varit fler.

Och sedan så hade jag en navelpiercing som jag tog ut när jag blev gravid. Fick ärrbildning i hålet så det kände att det hade varit ett hål, typ en halvhård tub. Svår tatt förklara.

När jag bytte förban förra veckan så gjorde det ont i piercinghålet (de hade gjort titthålsoperation och gjort ett snitt unde rmin navel) så jag undrade vad de hade gjort i mitt piercinghål.. och ida när jag tog bort förbandet och det hade läkt i hålet, så är ärrbildningen borta. De har opererat bort den! UTAN ATT FRÅGA ELLER INFORMERA MIG!!

jag känner mig oerhört krängt att de tagit sig friheten att göra så. Jag var helt utelämnad åt dem och så gör de saker de inte skulle göra med min kropp.. Det kanske var en liten skitsak, men att de har gjort så känns inte rätt..
Sen så ljög de ju om stygnen.. För det fanns ju inga alls, men ändå så ha rjag hittat två stycken.. Varför ljuder de mig rätt upp i ansiktet?

Finns det något jag kan göra? ringa och skälla på dem? Anmäla?
Jag vill aldrig operera mig igen.. Gråter

Anmäl
2009-03-29 05:21 #1 av: KitoBonito

Men fy fan :S Ja, man blir verkligen utlämnad i en sövd operation.. Det är inte så att man kan vakna upp och be dem att inte göra som de gör eller något.

Suck och tvi. Den här världen alltså :S Det finns så mycket skrämmande här!!

Anmäl
2009-03-29 13:08 #2 av: Solaika

Jag tycker du ska börja med att ringa o prata med dem. Det minsta du ska ha är en ursäkt!

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-03-29 17:17 #3 av: Angelclaw

Ja ring och prata med dem! En ursäkt ska du ju ha!

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Anmäl
2009-03-29 17:34 #4 av: Dojdan

Jag tycker inte att det vikitgaste är en ursäkt, utan en förklaring!


Anmäl
2009-03-29 19:14 #5 av: MoiraIne

Du behöver inte ens ringa till dom om du inte vill, gör en anmälan till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) då får DOM ta kontakt med läkaren ifråga. Åtminstone kan du fråga nämnden vad dom tycker du ska göra. Anmälningsblankett finns här, på blanketten finns också kontaktinformation till nämnden.

För att en läkare ska få disciplinpåföljd krävs dock att nämnden anser att förfarandet hotar patientsäkerheten. Som jag ser det innebär det att en läkare under inga omständigheter får göra ingrepp som dom inte har tillåtelse till! Inte ens om du har en livshotande sjukdom får dom ingripa om du sagt ifrån. En annan sak är om man blir akut sjuk eller råkar ut för en olycka och dom inte KAN inhämta ditt samtycke, då presumeras (förutsätts) att du skulle givit ditt samtycke till deras insatser om du kunnat.

Men att göra såna ingrepp som dom gjort får dom ABSOLUT INTE göra utan ditt uttryckliga samtycke! Jag anser att detta utgör ett hot mot patientsäkerheten, men kontakta HSAN så får du bättre besked.

Dessutom tror jag att den kränkning som du utsatts för kan vara ersättningsgrundande, mer info och kontaktuppgifter här

Detta alldeles oavsett om läkaren fälls i ansvarsnämnden eller ej.

Finn dig inte i detta, utan skrik i högan sky! Man ska faktiskt våga läggas in för operation utan att riskera att läkaren också gör andra ingrepp under tiden man är sövd!

Önskar dig lycka till, och fråga gärna om det är nåt du tror jag kan hjälpa till med (är alls inte specialist men pluggar juridik, lite har jag väl ändå lärt mig).

 

 

 

 

Anmäl
2009-03-30 07:58 #6 av: Solaika

Jag tycker att det är lite väl att gå direkt till HSAN utan att först kontakta de som gjort ingreppet. Däremot tycker jag absolut att du ska tala om för dem att du funderar på att gå till HSAN med det om du inte får en riktigt bra förklaring och en ännu bättre ursäkt.

Tyvärr ska det mycket till för att läkare ska åka på några följder.. men ge dem lite skrämselhicka iaf!

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl