Sömn/Sömnproblem

Denna eviga, otroliga sömn

2009-10-10 01:24 #0 av: Chestnut

Yeay, en natt-öppen sajt! ;) Iaf verkar det vara lite aktivitet här på kvällarna..

Vet det att jag borde stänga ner datorn, lägga ner den i skolväskan för att sedan placera huvudet på kudden och försöka sova ett par timmar.

Men ja, ett par timmar blir ganska så många timmar när jag väl har somnat. Gäller ju att hamna i sovstadiet med bara. Är så himla trött så att jag knappt orkar läsa vad som står på skärmen men jag verkar likt förbannat inte få någon tillåtelse av mitt knä att slappna av än på ett par timmar.

Mitt knä är som en PMS tant :P Ena dagen funkar det kanon och då försöker man göra allt mellan himmel och jord (som gå 3 km på en skogsstig sent på kvällen i ösregn med hästen i släptåg..) och nästa så får man försöka väcka mamma genom att ringa till hennes mobil så att hon kan hämta kryckorna åt mig. Suck. Är tydligen inte uppskattat ;)

/Amanda med PMS-tanten som råkar sitta fast mellan låret och vaden

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 01:26 #1 av: Alex

Välkommen hit, Amanda! Glad

Himla tråkigt med ditt knä, har själv knän som krånglar, men inte så illa tack och lov... Hur var det, har du opererats eller skulle det bli igen eller?

Här är vi i alla fall ett gäng knäppgökar som gärna pratar på kvällar och nätter, och fuskar lite på dagtid då och då... Oskyldig Men trevligt har vi, och det hoppas jag att du också ska få! Glad

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-10-10 01:34 #2 av: Chestnut

Tack Alex! Skrattande

Vet inte hur det blir med operation riktigt, läkaren svänger var 5:e minut ungefär men det sista budet på senaste besöket var först MRT-konsult (dvs ortopedläkaren tittar på bilderna från magnetröntgen igen ihop med en röntgenläkare) sedan blir det antingen datatomografi eller operation. Så hittills har jag haltat runt och sett så glad ut som möjligt Oskyldig förutom på läkarbesöken, där är det en fördel att gråta lite.. ^^

Tror att jag kommer att trivas utmärkt här! :D

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 01:38 #3 av: Alex

Men fy vad jobbigt! Sjukvården är ju riktigt värdelös i vissa lägen... Många till och med. Ibland funderar man faktiskt på vart skattepengarna går egentligen...

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-10-10 01:47 #4 av: Chestnut

#3 Hehe, en del läkare undrar man från vilken planet de kommer ^^ Är inne på min 4:e ortopedspecialist för mitt knä nu och har avverkat 3 ortopeder till när min arm inte ville fungera ;) Har nog träffat varenda ortoped på det sjukhuset snart, alla ger upp av någon anledning verkar det som..

Vårdcentralen har blivit väldigt intressant att gå till iaf, oftast unga hyffsat nyutbildade läkare som blir lite smått panikslagna när jag kommer med blåslaget knä och skriker till så fort de rör vid det Oskyldig

Usch, vilken hemsk patient jag måste vara ^^

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 01:48 #5 av: Loveferrets

Välkommen till oss nattpratare, hoppas du ska trivas hos oss, tråkigt med ditt knä, själv har jag diskbråck o har mega problem emellanåt o det enda dom påstår kan hjäpa är operation men ingen garanti så jag avstår hellre och proppar i mig värkpiller.

Anmäl
2009-10-10 01:50 #6 av: Alex

#4 Vårdcentraler har jag inte mycket för kan jag säga efter mina erfarenheter... Oskyldig Det är bara min husläkare som är vettig, och hon är fantastisk! Så där har jag tur... Tyvärr bor jag 10 mil bort nu så jag får överleva utan henne för det mesta. Tungan ute

Men vet de vad det är för fel exakt, eller är det oklart?

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-10-10 02:00 #7 av: Chestnut

#6 Psyket har varit populärt tidigare att säga att felet sitter i ^^ Men mina problem är någon typ av smärtsyndrom i knäet, lite överrörlighet och att knäskålen inte stannar på plats alltid utan subluxerar ganska så ofta, det gör galet ont och knäet blir blå-lila-gul-rött-brunt, jättesnyggt på stranden *ironi*! :P Men ja, de har insett att jag har problem nu iaf, är det som har tagit längst tid. Den specialisten jag träffar nu är ovanligt pigg på att skära i mig, känns lite annorlunda ^^
Husläkare vette tusan om vi har någon, fått träffa olika varje gång.

#5 Diskbråck verkar inte vara alltför trevligt, känner flera med diskbråck. Funkar inte sjukgymnastik för dig? Det är iaf mina läkares favoritmening; "sjukgymnastik löser allt!". (förutom mitt knä..)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 02:07 #8 av: Alex

#7 Sånt där kan man ju bli galen på... Det är ju som mina knän och fötter, som jag har haft problem med sen jag var 10. Har inte kunnat springa alls sen jag var 12 för att de värker nåt så förbannat...

Men ja, det var ju växtvärk enligt läkaren. Så jag väntar fortfarande på att jag ska växa från mina 158 cm... Flört Jag borde vara 170 minst med tanke på hur länge jag haft ont.

Och så mina magproblem då, får jättelätt magknip (i övre delen av magen) när jag äter dåligt/oregelbundet/onyttigt... You name it. Det var tydligen mensvärk... Obestämd Och ja, det var en kvinnlig läkare som påstod det.

Jag är ett stort fan av sjukvården! Flört

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-10-10 02:09 #9 av: Loveferrets

#7, Jag har gått 3 ggr i veckan förrut men det hjälpte inget vidare men så sa min läkare att jag skulle gå i 1.5 timme varje dag så slapp jag smärtor, det försöker jag göra men inte alltid jag pallar det tyvärr.

Du kanske ska ta kontakt med Överläkaren Stefan Branth i Uppsala ?

 

Anmäl
2009-10-10 03:15 #10 av: Saga85

Välkommen hit!

Men, vad är det med dessa jäkla knän! Det måste vara ett riktigt misslyckat evolutionsförsök. Har väl inte lika mycket krångel med det som du, men har ett elakt knä. Vissa dagar är det ok, andra dagar hatar det mig. Jag funderar seriöst på att byta ut alla leder mot gummi.

 

Anmäl
2009-10-10 11:07 #11 av: Chestnut

# 8 Ja växtvärk får man inte glömma, allting som gör ont i benen är växtvärk enligt vissa läkare Oskyldig

#9 Rynkar på näsan Är det ett stort bråck? Hade faktiskt planer på att söka in till diagnos okänd när det var tal om en ny säsong men det verkar som om tv3 har ställt in det.

#10 Tack! Ja knäna är kroppsdelen som glömdes bort i utvecklingen. Gummileder vore inte fel, jisses vad man skulle kunna böja och vrida sig i alla möjliga vinklar ^^

Somnade ett par timmar tills jag vaknade av att mamma ville iväg och rida men inte visste vilket träns som var vilken hästs.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 13:07 #12 av: Loveferrets

#11, Ja det är inställt men man kan ju kontakta honom ändå menar jag för han e jäkligt duktig o ger sig inte förrän han fått rätt diagnos.

Anmäl
2009-10-10 13:53 #13 av: Chestnut

#12 Har du förslag på hur man kan komma i kontakt med honom då? :) Vet dock inte hur mycket han kan hjälpa mig i och med att jag hamnar på ortopedernas bord och han är internmedicin/akutsjukvårdsspecialist..

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-10-10 14:27 #14 av: Loveferrets

#13, jag hade ringt dit och bett att få en telefontid med honom och har han inte det så hade jag försökt med annat, jag hade inte gett mig förrän jag pratat med honom. Jag är envis som synden själv Flört

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.