Tankar & Funderingar

Irriterad

2010-02-05 15:31 #0 av: Musiken

Jag har alltid tyckt att unga modrar ar modiga, och ofta mognar snabbt och tar sitt ansvar, men nu har jag insett att sa inte ar fallet.

Johns 17ariga lillasyster fick sin son for 3 veckor sedan.
Efter tva dagar trottnade hon pa att amma, for hon tyckte att han kravde for mycket av hennes uppmarksamhet nar han ville ha brostet hela tiden, och sa lange hon ammade kunde hon ju inte festa, samt att han var beroende av henne.
Forsta helgen efter att hon fott var hon ute och sop.
Andra helgen var det deras morforaldrars guldbrollop och hon dumpade Jamie hos sin mamma, drack och stack sedan ut pa stan (hon har fake-ID sa hon kommer in overallt).
Och denna helgen ska hon ut igen.
Dessutom har hon sett till att han kan borja dagis nar han ar 3 manader (de vagrade ta honom tidigare), och fram tills dess sa far hennes mamma ta semester ifran jobbet for att se efter Jamie nar Kirsty inte ar hemma.

Jag blir bara sa irriterad! Visst, han var inte planerad, men hon ljog for hela familjen och pojkvannen om att hon skaffat p-stav och hade sedan oskyddat sex, sa vad fan hade hon vantat sig liksom? Har man oskyddat sex sa blir man gravid, end of story. Och hon berattade inte for nagon forrens hon var i femte manaden. Eller, hon berattade inte. Hennes foraldrar sag pa ultraljudet hon tog for att kolla urinblasan att hon var gravid.

Var bara tvungen att fa gnalla lite...

Anmäl
2010-02-05 15:33 #1 av: Ceciliaolucifer

Jisses Tyst

Anmäl
2010-02-05 15:43 #2 av: Loveferrets

Nä dom är inte mogna alls i den åldern, men at få dom att fatta de är som att prata med en vägg, dom har inte alls den erfarenheten som vuxna, ja för barn/tonåring är dom fortfarande i den åldern, någon vuxen borde berätta för henne att hon ska sluta med sitt supande och ta sitt ansvar, nu är hon mamma och nu gäller det att ta konsekvenserna av det, hur hon uppfostrar honom präglas hur han blir senare i livet så hon ska passa sig  noga !

Anmäl
2010-02-05 16:04 #3 av: Alex

Men fy, sånt där är ju riktigt tragiskt! Rynkar på näsan Känner man sig inte redo för att skaffa barn, dvs beredd på att ge upp festande, ev. karriär, sömn och allt vad det blir, så ska man ju absolut inte göra det! Eller åtminstone ta sitt ansvar och adoptera bort barnet till en familj som ger det kärlek, om man inte kan göra abort...

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2010-02-05 16:32 #4 av: elinn

Ja, det finns absolut de som inte är redo för att skaffa barn oavsett om det är planerat eller inte.

MEN man ska absolut inte dra alla över samma kam. Jag har en i släkten som fick barn som 17-åring och har klarat det galant. Det var inte heller planerat och enda från start så har hon varit ensam med sonen. Hon kan behöva lite extra hjälp med passning och så ibland av föräldrarna men vem hade inte velat ha/behövt det när man är ensamstående?!

Så det är absolut inte åldern man ska haka upp sig på, det är personligheten hos den som får barn.

Anmäl
2010-02-05 16:36 #5 av: Musiken

Nej jag drar verkligen inte alla over en kam! Min erfarenhet ar att manga unga modrar ar fantastiska och en bekant planerade aven barn som 16aring och ar en fantastisk mamma, men i detta fallet sa blir jag verkligen irriterad.. Hon ar sa otroligt o-ansvarsfull!

Anmäl
2010-02-05 16:48 #6 av: Salladshataren

Stackars barn...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.