Om Nattsudd

FEL/PROBLEM i nya versionen

2009-01-31 02:30 #0 av: Faxlin

Nedanstående är fel/problem som är kända och som det arbetas på så ha lite tålamod.

Poäng/stenar. Enligt tråden iFokus-poängen så ska det nu vara fixat så att alla får poäng. Att poängen varierar emellanåt beroende på vilken sajt man är på, beror med största sannolikhet på att ifokus går över flera servrar. Ibland tar det lite tid innan dom synkroniserat sig så dom visar samma. Sen ge det lite tid. Har bara funnits ett par dagar. Om det fortfarande finns buggar i det så ligger det i alla fall inte högst på listan över fixa saker. Tex meddelandeboxen ligger högre..

Fetmarkerade trådar. Ibland blir trådar fetmarkerade fast man själv är den som skrivit sist. Är en bugg. För att undvika det så uppdatera (F5) innan ni går ur tråden. Det funkar åtminstone för mig.

Första olästa bryts. Länken första olästa bryts om det finns borttagna inlägg i tråden. För tillfället är det även så att den har brutits i äldre trådar. För tillfället kan det även finnas i nyare trådar. Arbetas på.

Mina inlägg. Verkar som den rutan funkar igen. Om det fortfarande ligger gamla inlägg kvar som inte skrivits i på senare tid så prova med att uppdatera (F5) sidan. Men man kan naturligtvis fortsätta använda den lilla länken "visa fler inlägg" om man vill det.

Blinkande meddelandekuvert. Flera saker. Eftersom meddelandeboxen har en ny utforming så verkar det som en del missar vart själva meddelanden finns. Kika till vänster där finns både inkorg och skickat.

Har man precis skickat iväg ett svars-meddelande så kan det också börja blinka som om man fått ett. För att slippa det så uppdatera (F5) innan ni går ur meddelandeboxen. Funkar åtminstone för mig.

Fortfarande gäller att inkommande kan hamna i skickat-korgen så kika i den för säkerhets skull.

Just nu tillfället fel i pm-boxen att man inte får nåt blinkande kuvert då pm hamnar i skickat. Är rapporterat och arbetas på att fixa det.

Finns andra problem i den sen förut men dom kommer även dom lösas.

Sjater som inte visas ok. En del sajter kan se lite tokiga ut. En orsak är ofta att ens egna dator hämtat en caschad sida. Uppdatera (F5) då sidan så ska den bli ok.

Prenumerationsmailen funkar fortfarande inte. Men det trilla in en del 28/1 och några 29/1. Men se den fortfarande som ur funktion.

En del problem beror enbart på att det är en äldre version av den egna webläsaren som inte går så bra ihop med ifokus, så kanske fundera på att uppdatera den ni har. Eller även installera en alternativt. Finns länkar i tråden.
Har du internet explorer 6..
Se även artikeln. Vad har du för webläsare..

Och till sist säga. Att det var inte tänkt att nya versionen skulle lanseras än. Att det gjordes berodde på den seghet som varit under en tid. Seghet i systemet prioriteras alltid över allting annat.

Att det var så segt berodde en del (kanske alltihop) på att det kördes två skilda versioner på servrarna. Genom att släppa nya så att det bara körs en så blir det även lättare för dom att felsöka dom problem som finns.

Så för allas bästa var det bäst att släppa nya versionen fast det finns buggar. Så att vi kan läsa och skriva utan att bli vansinninga på segheten.

 

ARTIKELN SKRIVEN AV: ANNIA

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-01-31 14:18 #1 av: Alex

Jättebra att du la in den här, Åsa. Tack. :)

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2009-01-31 14:19 #2 av: Faxlin

Vassegod, tänkte det kunde vara bra att ha på sajterna. Så jag lade ut dem där jag är värd och aktiv medarbetare på.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-01-31 14:22 #3 av: Alex

Jaa det var jättebra. Har tänkt det flera gånger själv, men det har aldrig blivit av. :P

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.